Haarverzorging

Als iets niet mag ontbreken in jouw salon, dan is het haarverzorging. De meeste behandelingen starten namelijk met fris, schoon haar en dat doe je natuurlijk met een shampoo en conditioner (en eventueel een masker). Ieder haartype heeft andere behoeftes dus hier kun je als kapper direct al op inspelen. Door passende haarproducten te gebruiken en het resultaat te laten zien is de kans groot dat de klant de producten vervolgens zelf wil aanschaffen. En dat is wat je wil. Zo kun je naast de behandeling ook producten verkopen en dat zie je terug in je omzet!

Uit welke haarverzorging kan ik kiezen?

Shampoo - Je start natuurlijk met het wassen van het haar en daar heb je een shampoo voor nodig. Is het haar droog? Kies dan een hydraterende shampoo. Is het haar gekleurd of beschadigd? Dan pas je hier ook de shampoo op aan. En zo is er voor ieder type haar een geschikte keuze. Bijna alle merken hebben lijnen samengesteld per haartype en zo kun je heel gemakkelijk een keuze maken. 

Conditioner - Bij een shampoo hoort natuurlijk ook een passende conditioner om de haarschubben te sluiten. Het maakt het haar weer zacht, glanzend en doorkambaar. Een absolute must als je het aan ons vraagt.

Haarmasker - Deze gebruik je wellicht niet altijd in de salon, maar kun je wel adviseren aan jouw klant voor thuis (deze kunnen ze dan 1 of 2 keer per week gebruiken). Een masker trekt diep in het haar en zo kun je beschadigd haar weer herstellen. Ook als het chemisch behandeld is. 

Leave-in - Ook handig om te adviseren aan jouw klant: een leave-in. Handig als er even wat minder tijd is om het haar te wassen, maar het er toch verzorgd uit moet zien. Even sprayen of aanbrengen en klaar. Uitspoelen is niet nodig! 

Olie / Serum - Ben je klaar met de behandeling en wil je de klant met extra glanzende lokken de deur uit laten gaan? Breng dan een klein beetje olie of serum aan. Het haar krijgt een flinke boost en ziet er nog stralender en gezonder uit! 

Wat is de best verkochte haarverzorging?

Wat de best verkochte haarverzorging is verschilt per haartype. Daarom hebben we van de meest voorkomende haartypes de populairste verzorging op een rijtje gezet. 

Beschadigd haar - Voor beschadigd haar kiezen veel kappers voor de Loreal Absolut Repair lijn. Deze lijn reinigt, versterkt en maakt het haar weer zacht en glanzend. Het richt zich alleen op de zones die kapot zijn, zodat het haar niet wordt verzwaard. Het is een complete lijn met shampoo, conditioner, masker en serum! 

Gekleurd haar - Ben je op zoek naar een fijne lijn voor gekleurd haar, dan is Wella Color Brilliance enorm populair. Deze lijn zorgt voor een langer behoud van gekleurd haar en een levendige tint.

Blond haar - Blond haar heeft een goede verzorging nodig, dat weten we allemaal. Door het ontkleuren is het nou eenmaal gevoeliger dan ander haar. Gelukkig is dat met de juiste verzorging geen enkel probleem. Een favoriet onder kappers is Schwarzkopf Blond Me. Een uitgebreide lijn met voor ieder type blond een passend product.

Welk serum raden jullie aan?

Daar kunnen we eigenlijk heel kort over zijn. Een all time favorite is de Biosilk Silk Therapy Original. Dit serum beschermt en herstelt de structuur van het haar en kan drie keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden. Een unieke eigenschap en daarom een veel gekocht product.